Hoe maak je ceremoniële cacao?

Het bereiden van je kopje cacao is eenvoudig, hieronder vind je mijn recept voor een ceremoniële dosis. om je te verbinden met de spirit van cacao.

Dosering

Je kunt de volgende doseringen hanteren op 125-150 ml water:

  • 10-25gr low dose
  • 25-35gr medium dose
  • 35-45gr ceremonial dose

Ingrediënten (1 persoon)

  • Ceremoniële Cacao
  • Water of plantaardige melk
  • Snufje kaneel, cayennepeper of chilipoeder (gemberpoeder en nootmuskaat kan ook lekker zijn)
  • Optioneel: 1/2 theelepel dadelsiroop (of andere zoetstof zoals agave en honing)

Bereiding

  • Kook het water/de melk in een pan en neem het van het vuur om af te koelen tot 70-90 graden Celsius
  • Indien je de cacao in blok-vorm hebt en niet in poedervorm: snijd de cacaopasta in kleine stukjes
  • Voeg de cacau toe aan het hete water
  • Roer het constant totdat het glad en romig is zonder stukjes cacao
  • Voeg de kruiden en eventueel zoetstof toe en roer het opnieuw
  • Voeg gerust naar eigen smaak meer zoetstof, kaneel of peper toe.

Maak het ceremonieel

Wanneer je je cacao bereidt, maak er dan een ritueel van. Zo kun je je intenties eraan toevoegen: Waarom bereid je je cacao? Wat is je bedoeling? Neem de tijd en stuur je intenties naar de cacao terwijl je het maakt. Serveer het in je favoriete kopje of mok, voeg een snufje liefde en sprankeling toe - en het is klaar om te serveren.

Experimenteer

Er zijn veel verschillende kruiden en specerijen die de cacao mooi aanvullen; het kan leuk zijn om te spelen en te experimenteren daarmee. Houd er rekening mee dat elk ingrediënt dat je toevoegt, invloed heeft op de manier waarop de cacao in je lichaam wordt verwerkt.

Wil je eens een cacaoceremonie live meemaken? Kijk dan eens in de agenda of huur mij in voor een ceremonie (stuur een mail naar info@eyeamme.nl).