Deelnemers van een meditatie en adem les zitten in de yurt

Cacao & Sound

Ervaar de kracht van ceremoniële cacao en soundhealing en mantrazingen.
Laat je levensenergie stromen, open je hart, ervaar diepe ontspanning en verruim je bewustzijn.

Cacao & Sound

Ervaar de kracht van ceremoniele cacao en soundhealing en mantrazingen. Laat je levensenergie stromen, open je hart, ervaar diepe ontspanning en verruim je bewustzijn.

soundhealing met klankschaal

Cacao, soundhealing en mantra

Voel je welkom bij deze heerlijke Cacao & Sound Ceremonie.


We beginnen met ceremoniële cacao die ons verwarmt en ons hart opent. Ons prachtige hart die zich opent voor (zelf)liefde, ontvangen en verbinding.

Terwijl jij voelt dat je mag gaan ontspannen, zullen wij de ruimte onderdompelen in diverse klanken en trillingen van verschillende instrumenten. Je mag ontvangen en hoeft verder niks te doen.

Daarna gaan we iets actiever worden, maar blijven in de verzachting. We gaan (mantra's) zingen en aan jou de uitnodiging mee te doen wanneer je dat voelt. Alles mag, maar niks hoeft.

Liefs,
Alicia (Wild Woman Tribe) en Marjolein (Eye Am Me)
Vrouw maakt blok cacao klein met mes

De werking van rauwe cacao

Het drinken van ceremoniële onbewerkte rauwe cacao nodigt je uit om contact te maken met je ware zelf. De zachte liefdevolle speelse spirit van de cacao zorgt ervoor dat je hart zich meer opent. Hierdoor kun je jouw aandacht richten op daar waar je mag en wilt zijn. Door je te verbinden met de spirit van moeder cacao, ervaar je daarom persoonlijke en spirituele groei . 

Daarnaast bevat rauwe cacao ingrediënten die kunnen helpen het lichaam en de geest te helen. Het bevat onder andere heel veel antioxidanten. Het helpt bij een goede doorbloeding. Het is een natuurlijk antidepressiva. Het verjongt de cellen.

Laat de spirit van moeder cacao je als teacher meenemen op reis naar je eigen hart.

Voordelen van rauwe onbewerkte cacao

Opent je hart

Verjongt de cellen

Vermindert stress

Bron van mineralen en antioxidanten

Gunstig effect op je hart en vaatstelsel

Verbinding met je ware zelf

Man ligt en heeft klankschaal op buik en tinghsa boven hoofd

Soundhealing

Soundhealing is een oeroude manier van heling voor je mentale, fysieke en emotionele gezondheid.

Hoe werkt het? Klank is trilling en trilling raakt elk deel van je lichaam. Dit betekent dat je klank niet alleen met je oren waarneemt, maar met elke cel in je lichaam. Ook diep opgeslagen emoties kunnen zo bereikt worden. Zo kunnen de klanken contact maken met dieperliggende blokkades die opgeslagen zijn als bijvoorbeeld overtuigingen in de cellen. Thema's zoals angst, ego, jaloezie, pijn, depressie en ook blijheid kunnen hierdoor aangeraakt worden. Deze zullen transformeren zodat je meer ruimte in jezelf voelt.

Daarnaast komen de hersengolven door de trillingen in een andere frequentie dan normaal. Kortom, je ervaart een diepe ontspannen staat,  de levensenergie gaat stromen, afvalstoffen worden verwijderd en je bewustzijn verruimt. Gedachten komen tot rust. Je hart opent zich. Ladingen, weerstand en angst worden losgelaten.

Tijdens de soundhealing maak je een 'reis'. De beelden, symbolen en eventuele andere ervaringen die je mag ontvangen, geven veel informatie. Informatie over het thema wat er in je leven speelt, waar je aan werkt of de antwoorden waar je naar op zoek bent.

We gebruiken klankschalen en andere rustgevende instrumenten, zoals stemvorken, tinghsa, kosha's, happy drum en ocean drum, sjamaanse drum, rainstick, ratels, kalimba, fluit en nog veel meer indiase en andere inheemse instrumenten.

Voordelen van soundhealing

Kalmeert en herstelt de geest

Vermindert stress, angst en depressie

Blokkades transformeren

Verlicht pijnen

Sterk immuunsysteem

Meer ruimte in jezelf

Meerdere mensen zingen en iemand speelt gitaar

Mantra-zingen

Een mantra bestaat uit enkele woorden (of soms één enkel woord) en wordt herhaald om een in een meditatieve staat te komen. Een actieve meditatie zou je kunnen zeggen. Mantra stamt af van de Sanskrietwoorden Manas (denkende geest/) en Tra (bevrijding/overstijgen) (bevrijding van de denkende geest). Het opzeggen of zingen van mantra’s in het algemeen heeft als voordeel dat het zorgt voor focus van de geest. De vibraties en frequenties van mantra’s kalmeren je zenuwstelsel. Het denken stopt als je zingt :)

In mantra’s wordt de ‘essentie van het leven’ bezongen en de klanken hebben daarbij een functie. De Sanskriet klanken resoneren in je lichaam. Dat verzacht, je krijgt een warm gevoel en je voelt je verbonden met jezelf en anderen. Mantra zingen wordt dan ook ‘Yoga voor de ziel’ genoemd. Er wordt ook gezegd dat mantra’s zingen je zuivert, en niet alleen de zanger, ook degene die ernaar luistert.

Daarnaast worden er als je zingt in je hersenen allerlei hormonen aangemaakt, waardoor je je goed voelt. Bijvoorbeeld ‘het knuffelhormoon’ oxytocine wordt aangemaakt. Dit hormoon heeft een rustgevend effect en veroorzaakt dat tedere, tevreden en plezierige gevoel. Een ander hormoon dat aangemaakt wordt is endorfine, een morfineachtige stof. Endorfine zorgt ook voor een fijn gevoel, alsof je in een roes komt. Tevens worden er stofjes aangemaakt die je bloeddruk en hartslag laten dalen en stress verlagend werken. Door de aanmaak van al deze stofjes ga je je dus blijer en gelukkiger voelen.

Door te zingen ga je automatisch beter en dieper ademen, wat je bloedsomloop verbetert. De cellen in je lichaam krijgen zo meer zuurstof en zullen daardoor beter functioneren.

Kortom, zingen is stressverlagend, goed voor je weerstand, versterkt je immuunsysteem en heeft dus een positieve invloed op je totale gezondheid.

Tijdens het (mantra-)zingen gebruiken we sjamanendrums, ratels, shrutibox, ukelele en natuurlijk onze stem.

Voordelen van mantra-zingen

Rust in je hoofd, stress-verlagend

Zingen maakt blij en gelukkig

Stimuleert je immuunsysteem

Opent je hart

Verbetert bloedsomloop

Verbindt op zielsniveau

Drummen op het strand | Foto van www.purekracht.eu t.b.v. project We Are Rising
€ 57,-

Cacao & Sound

Duur: 3 uur

Locatie: Tinte