Vrouw heeft stress, angst of onzekerheid en zit aan de waterkant ineengedoken

Heb jij last van stress, angst of onzekerheid?

Met o.a. hypnotherapie, ademwerk, energy healing en soundhealing wordt je probleem snel en bij de kern  opgelost. Laat innerlijke onrust geen belemmering meer zijn om onvoorwaardelijk jezelf te zijn!

Heb jij last van stress, angst of onzekerheid?

Met o.a. hypnotherapie, ademwerk, energy healing en soundhealing wordt je probleem snel en bij de kern opgelost. Laat innerlijke onrust geen belemmering meer zijn!

Van een leven in angst, onzekerheid en met stress, naar innerlijke rust, vertrouwen en zelfliefde

12,5 jaar werkte ik als management assistente. Ik voelde me daar de laatste jaren onveilig op m’n werk en ervoer veel angst en stress. Ik was bang om fouten te maken, bang voor wat er zou kunnen gebeuren, bang voor afwijzing. Ik zat continue in de stress-stand, voelde me onzeker en liet steeds vaker over me heen lopen. Ik had ook veel overtuigingen die mij tegenhielden om gezondere keuzes te maken. Ik merkte dat dit giftig was voor mijn gedachten en mijn lichaam en uiteindelijk sloeg de bom in. Het lontje was op. Ik voelde me machteloos, verdrietig, bang, onrustig en somber. Ik moest verplicht ‘even stil staan’. En dit werd vervolgens mijn grote inzicht en heeft mijn leven compleet veranderd. 

Marjolein Groen op het strand in zittende houding
Door mijn inzicht ging ik meer tijd aan mezelf besteden; meer persoonlijke opleidingen, ontspanning en me-time. Ik leerde veel nieuwe dingen over mezelf waardoor ik onvoorwaardelijk mezelf kon zijn. De oplossing zit hem in de IRL-formule (Innerlijke Rust Leefstijl Formule) die ik heb ontwikkeld door eigen ervaring en specialisatie in stress, angst en hoe lichaam en geest verbonden zijn.

De IRL-formule: 

zelfvertrouwen + zelfliefde + innerlijke rust = onvoorwaardelijk jezelf zijn

Dit is wat ik leerde waardoor mijn leven compleet veranderde:

Van afwijzing naar zelfliefde

Zelfliefde is de beste versie van jezelf accepteren in plaats van jezelf afwijzen. 

Ik leerde de beste versie van mezelf te accepteren en lief te hebben.

Van onzekerheid en (faal)angst naar zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit sterker dan je angst.

Ik leerde hoe ik niet-helpende overtuigingen en faalangst kon veranderen en ik ging geloven dat ik een kracht bezit die sterker was dan mijn angsten.

Van stress en angst naar innerlijke rust

Innerlijke rust begint met een heldere geest waarbij je jezelf leert begrijpen en je emoties onder controle krijgt.

Ik leerde hoe ik mijn mind tot rust kon brengen en mezelf  te begrijpen.

Wat ik kan, kan jij ook!

Wil jij ook die innerlijke rust in jezelf ervaren
zonder stress, angst en onzekerheid?

Innerlijke onrust heeft niet alleen met spanning en stress te maken. Vaak is er nog een dieperliggende uitdaging of probleem zoals angsten of iets wat je in je verleden hebt meegemaakt. Met hypnotherapie werken we met het onbewuste en door de oorzaak of het ontstaan te transformeren, wordt het bij de kern aangepakt en verdwijnen de symptomen die daarmee te maken hebben. 


Dit gaat er gebeuren als je een hypnotherapie- / combinatie-traject (hypnose, energetische healing/reiki, soundhealing, (transformatief) ademwerk) bij mij komt doen:


 • Je komt voor bijvoorbeeld faalangst en tegelijkertijd worden er ook andere dingen in jezelf opgelost. Door het ontstaan of de oorzaak te helen voel je nu bijvoorbeeld ook rust, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.
 • De combinatie van de yogaleer heeft een positief effect op je innerlijke rust, omdat er in een diepe staat van Zijn ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten, voor het onbekende, voor je intuïtie.
 • Je gaat eindelijk je blokkades helen (denk aan stress, niet goed genoeg voelen, onzekerheid, faalangst en andere angsten).
 • Doordat je zo innerlijk rustig wordt, voel je je krachtiger en vergroot je je zelfvertrouwen.
 • Je verbind je met jezelf en je eigenwaarde transformeert naar een gezond niveau waardoor je onvoorwaardelijk je zelf mag zijn. Je durft jezelf te laten zien zoals je bent zonder schaamte, je ziet kritiek als feedback waarvan je kunt leren, je denkt niet meer in tekorten, je draagt uit waar je voor staat (je purpose) en je kunt je volledige potentieel benutten.

Lees hoe hypnotherapie bij andere geholpen heeft.

Marjolein heeft een rustige en vriendelijke uitstraling. Niks voelt raar en alles kon gezegd worden vanuit mijn ervaring. Soms twijfelde ik daaraan en dan kon ze mij daarin geruststellen. Het voelde tijdens de sessies daarom echt veilig. Eenmaal in de sessies merkte ik dat er nog zoveel meer werd aangepakt dan alleen het probleem waar ik voor kwam. Maar we hebben gekeken waar de oorzaak vandaan kwam. Ik merk dat ik zelf beter, zelfverzekerd, rustiger in mijn vel zit sinds de sessies. Ik kan Marjolein echt aanbevelen. Ik had het idee dat we dit samen aan gingen en ze nam de tijd met mij. Na de hypnotherapie ben ik yoga bij haar gaan doen en dit is echt genieten.

Tharischa

Marjolein heeft mij een gevoel van veiligheid gegeven, waardoor ik me goed genoeg voelde om open te zijn. Ik had geen idee wat ik kon verwachten van hypnotherapie, maar dit heeft ze ruim van te voren al uitgelegd.

Uiteraard vond ik het spannend, die spanning zakte echter vrij snel. Het doel (niet meer overeten) was binnen één sessie bereikt. Daarna zijn we nog met andere problemen bezig geweest, waarna ik weg ging met vernieuwde inzichten.
Hypnotherapie lijkt dus sneller zijn werk te doen dat psychotherapie en ik zou het iedereen adviseren, voor welk probleem dan ook.


Yolande

Marjolein zorgt dat je je op je gemak voelt en legt duidelijk uit wat ze gaat doen. Door haar doortastendheid kwam de kern van het probleem al snel aan het licht. Meteen na de eerste sessie zat ik al veel lekkerder in mijn vel en leek mijn probleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Later heb ik nog een sessie regressietherapie gehad omdat ik bang was voor een terugval. Inmiddels ben ik al een paar maanden verder zonder terugval en voel ik me een stuk “lichter”. Uiteindelijk heeft de hypnotherapie op meerdere vlakken een positief effect gehad. Ik kende Marjolein al van de yogalessen, waar ik ook altijd naar uitkijk. Ze geeft goede aanwijzingen en aan het eind van de les voel ik me altijd totaal ontspannen, ook als het een intensieve les is geweest.

Wendy

Hoe werkt hypnotherapie?

Therapeut en client in een 1-op-1 sessie werken gericht aan de persoonlijke hulpvraag en belemmerende patronen en overtuigingen

De 1-op-1 sessies

Tijdens de 1-op-1 sessies gaan we gericht werken aan jouw persoonlijke hulpvraag en belemmerende patronen en niet-helpende overtuigingen die jou in de weg zitten.

Met ruim 11 jaar ervaring op het gebied van faalangst, stress en onzekerheid, ga ik samen met jou deze belemmeringen en blokkades effectief oplossen. 

Meisje is bang of schrikt, heeft een onbewuste emotie

Onbewuste problemen

De belemmerende overtuigingen, patronen en blokkades zijn natuurlijk onbewuste patronen, anders had je het namelijk al lang opgelost. Daarom werken we op het niveau van jouw onderbewuste, want dat zorgt voor de verandering, omdat je emoties en gevoelens dan mee veranderen. Doe je dat op bewust niveau van cognitief en rationeel denken, dan snap je het wel goed, maar verandert er niet perse iets omdat je emoties en gevoelens niet automatisch mee veranderen.

Eigenlijk herprogrammeer je je brein en worden negatieve patronen en overtuigingen vervangen door helpende nieuwe programma’s die jouw denken en handelen voortaan sturen.

Getekende gezichten op vingertoppen met verschillende uitdrukkingen van emoties, angsten en beperkende overtuigingen

Beperkende overtuigingen, patronen en blokkades doorbreken

Ik maak veel gebruik van NLP,  hypnose en yogaleer, wat ervoor zorgt dat de zachtheid van yoga en het krachtige van hypnose en NLP wordt gecombineerd en zijn weg vindt in je onderbewustzijn.

In hypnose verlaagt je breinactiviteit. Dit wordt ook wel de alpha-staat of zelfs de theta-staat genoemd. Dat hoef jij niet bewust te merken. Het gebeurt gewoon. In deze staat ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten, voor het onbekende, voor je intuïtie enzovoorts. 

Wanneer je in deze verlaagde breinactiviteit bent, komt de stroom van kritische gedachten tot rust en ontstaat er ruimte voor oplossingen en creativiteit. In hypnose sta je open voor suggesties en kom je tot inzichten waardoor je af kunt rekenen met beperkende overtuigingen en kan je patronen en blokkades doorbreken, zodat jij weer onvoorwaardelijk jezelf kunt zijn.

Ik richt me vooral op onzekerheid, (faal)angst, stress en onverwerkte emoties door middel van de IRL-formule.

Hypnotherapie, energetische healing / reiki, soundhealing en ademwerk kan bij heel veel problemen worden ingezet, zoals:

 • Stress, spanning, burn-out
 • Angsten, fobieën, onzekerheid
 • Depressie
 • Verslavingen (eten, roken)
 • Trauma, (onverwerkte) emoties (boosheid, verdriet)

De methodes die ik toepas voor onze sessies zijn verweven met Hypnotherapie, NLP, Partstherapy, Sociaal Panorama, Regressietherapie, Gestalttherapie, Mindfullness, Meditatie, Ademwerk, Spirituele ondersteuning en Symbolische psychologie. Daarnaast combineer ik hypnotherapie ook met energetische healing / reiki, soundhealing en transformatief ademwerk. Uiteraard alles in overleg met jou.

Verschillende combinatietrajecten

(Transformatief) ademwerk, hypnotherapie, reiki, energetische healing en soundhealing
Ook los te boeken

Ben je nog niet overtuigd? Dit is wat andere mensen erover zeggen.

Ik kwam bij Marjolein vanwege verdriet vanwege verlies van een dierbare. Ik ben nog steeds blij dat ik de sessies bij Marjolein heb gedaan. Ik merk echt verschil. Het verdriet is anders. Het mag er nu zijn en gezien worden.Ik weet dat als ik het toelaat, het sneller weer voorbij is, dan dat ik ertegen vecht. Ik zou Marjolein zeker aanbevelen. Ze is een mooi en rustig persoon en daardoor durfde ik me open te stellen. Marjolein, dank je wel hiervoor.

Maria

In de afgelopen periode heb ik een drietal sessies hypnotherapie gedaan met Marjolein. In elke sessie hebben we met een andere benadering verschillende problemen opgepakt. Hierbij is Marjolein rustig, creatief en doortastend geweest. Ze vraagt goed door om problemen aan de voorkant helder te hebben om dit in de therapie te kunnen toepassen. Daarbij is ze erg prettig als mens!John

Marjolein zorgt dat je je op je gemak voelt en legt duidelijk uit wat ze gaat doen. Door haar doortastendheid kwam de kern van het probleem al snel aan het licht. Meteen na de eerste sessie zat ik al veel lekkerder in mijn vel en leek mijn probleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Later heb ik nog een sessie gehad omdat ik bang was voor een terugval. Inmiddels ben ik al een paar maanden verder zonder terugval en voel ik me een stuk “lichter”. Uiteindelijk heeft de hypnotherapie op meerdere vlakken een positief effect gehad.

Sophie

Marjolein is een fantastische motivator! Met haar kracht en haar rust maar ook haar doorzettingsvermogen laat ze jou voelen wat je allemaal kunt bereiken. Wanneer ze jou onder hypnose brengt voel je je veilig en vertrouwd. Een echte aanrader!

Simone

Marjolein straalt zoveel kracht, rust en plezier uit! De sessies hypnotherapie hebben mij heel goed gedaan! Hoe fijn is het dat oude patronen mogen veranderen!

Wilma

Marjolein is een zeer bekwame hypnotherapeut, zij heeft mij richting gegeven waardoor er prachtige nieuwe inzichten zijn ontstaan! Dank daarvoor Marjolein.

Marjolein werkt vanuit haar hart <3

Een aanrader voor iedereen!

Elsa

Wat is hypnotherapie?

Tijdens hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Neeee, niet de showhypnose die je misschien wel kent. Zij geven eigenlijk een verkeerd beeld af aan het woord hypnose en er zijn daardoor veel misverstanden over Hypnotherapie.

Hypnose komt van het Griekse woord ‘Hypnos’ wat ‘slaap’ betekent. Hypnose is echter geen slaap. Het is een toestand van diepe ontspanning en concentratie, die eerder raakvlakken heeft met yoga en meditatie. Tijdens de Hypnotherapie hoor je vaak alles om je heen en ben je zeker niet in slaap, al lijkt dat vanaf de buitenkant misschien wel zo. Jij houdt de controle tijdens de hypnotherapie. Sterker nog, je krijgt zelfs de mogelijkheid om weer controle te nemen over bijvoorbeeld je angsten, depressie of gewoontes. Tijdens een sessie ben jij in controle. Er gebeurt niks wat jij niet wil. Mocht dat namelijk wel zo zijn, dan is onmiddellijk de hypnose verbroken. Je onderbewuste beschermt je namelijk altijd!

Met hypnotherapie werken we direct met je onderbewuste. Stel je voor dat je brein een ijsberg is. Het grootste deel ervan is onder water en het kleine deel boven water. Visualiseer dat het grootste deel dat boven water is, jouw bewustzijn is. Uit onderzoek is gebleken dat van alles wat wij doen, slechts een klein percentage (+/- 5%) bewust is. En het grootste overige deel, is onbewust. Bijvoorbeeld: je neus ophalen, je ogen knipperen, kriebelen, friemelen, doe je dit bewust? Of heb je de controle over het kloppen van je hart of dat je maag knort? Nee, het gaat allemaal onbewust, op de automatische automatisch. Door hypnose krijg je inzicht en kom je zeer snel tot de kern van het probleem.


Er zijn 3 vormen van hypnotherapie:

Klassieke hypnotherapie

Dit is de vorm die vroeger veel gebruikt werd en nog steeds gebruikt wordt. Het kenmerkt zich door directe instructies en suggesties en het opleggen van een identiteit. Dat kan heel goed werken wanneer iemand in een diepe hypnose is, maar als het vertrouwen zwak is, zal het resultaat minimaal zijn.

Moderne hypnotherapie

Dit is de Ericksoniaanse methode en dat houdt in dat de cliënt alles zelf doet. Zijn eigen hypnose en eigen verandering. Ericksoniaanse hypnose komt van Milton Erickson en die ging er vanuit dat iedereen alle hulpbronnen in zich heeft om de verandering zelf te maken.

2.0 Hypnotherapie

Vanuit de twee oude stromingen is er een nieuwe stroming en die noemen we 2.0 Hypnotherapie. Het is een combinatie van de twee stromingen. De effectiviteit van de klassieke en de open benadering vanuit de moderne stroming. In 2.0 Hypnotherapie gaat het om het om zo snel mogelijk resultaat te behalen. Bij de klassieke en moderne hypnotherapie is dat vaak gemiddeld 8 sessies of langer. 2.0 Hypnotherapie heeft vaak al na de eerste sessie resultaat waardoor er vaak maar 3 sessies nodig zijn. Daarom werk ik met 2.0 Hypnotherapie.


In hypnose kan je trauma’s transformeren bijvoorbeeld met regressie oftwel Systemic Voice Regression, waarbij je teruggaat naar het moment waar het probleem is ontstaan. Systemic Voice Regression is een combinatie van systemische werken, regressie- en gestalttherapie.

Beroepsvereniging CAT, WKKGZ en vergoedingen

Eye Am Me is aangesloten bij het CAT Complementair aanvullende therapeuten. Het CAT werkt bij geschillen samen met Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) en voldoet zodoende aan de WKKGZ en de WGBO. Heb je een klacht en komen we er samen niet uit, dan kan je contact opnemen met GAT en een beroep doen op een klachtenfunctionaris.


De hypnotherapie & coaching bij Eye Am Me vinden plaats op basis van de CAT-behandelovereenkomst en de morele beroepscode. Indien minderjarig wordt er een toestemmingsformulier ingevuld.

Als je aanvullend verzekerd bent (module alternatieve geneeswijze) bij de erkende zorgverzekeraars van het CAT, kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Omdat dit per verzekeringsmaatschappij verschillend is en je de kosten altijd zelf achteraf moet declareren, adviseer ik je hierover contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij.


Eye Am Me valt onder de level 3 CAT therapeuten. Kijk op deze pagina welke behandelingen van welke CAT-therapeuten door welke zorgverzekeraars worden vergoed.


Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Houd hierbij de volgende gegevens bij de hand:

 • AGB- zorgverlenernummer: 90105813
 • AGB-code praktijk: 90065072
 • CAT-therapeut nummer: CM1516-10-09-18
 • KVK nummer: 65715039


Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie met een klachtenregeling. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

nullnullnullnull

Klaar voor verandering?

Klik hieronder voor de mogelijkheden