Ervaar jij onrust of 

voel je je onzeker?

Ontdek dan het geheim van dit yogaretreat met coaching (transformatiereis)

Het is nog niet bekend wanneer de Transformatiereis naar Portugal van Marjolein en Fabian weer zal zijn.

Wanneer je interesse hebt, zet je dan op de interesselijst, dan ontvang je mail wanneer hij weer gepland is.

Vrouw heeft stress, angst of onzekerheid en zit aan de waterkant ineengedoken

Ongezonde keuzes

Uit eigen ervaring weet ik hoe spanning en stress je leven kunnen beïnvloeden. Ik bevond me in een werksituatie waar ik me onveilig voelde. Ik werkte constant in angst. Angst voor wat er zou kunnen gebeuren. Ik werd daardoor heel onzeker en liet steeds vaker over me heen lopen. Het gevolg was een burn-out. Ik had ook eerder weg kunnen gaan bij die werkgever, maar dat deed ik niet. Veel overtuigingen hielden mij tegen om te doen wat gezonder voor mij zou zijn (op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau) . Die overtuigingen stonden mijn eigen geluk in de weg. Ik voelde me geleefd en overspoeld door alles om me heen en moest veel van mezelf.


Ik voelde me gestrest en onzeker en daarnaast was ik bang om te falen en om afgewezen te worden. Dat voelde als een machteloze, verdrietige, onrustige en sombere periode. Ik wilde de leiding weer hebben over mijn eigen leven, maar ik miste de energie en kracht. Ik dacht dat ik nooit meer uit die vicieuze cirkel zou komen.....
Vrouw voelt zich vrij en gelukkig door het overwinnen van angsten en overtuigingen

Maar er gebeurde iets....

....waardoor ik mij krachtiger en energieker als ooit te voren voel! Ik maak nu gezonde keuzes voor mezelf, weet waar mijn grenzen liggen en doe wat ik belangrijk vindt. Ik weet nu hoe ik ruimte voor mezelf maak (ik mag er zijn) en voel de innerlijke rust van binnenuit. En bovenal heb ik vertrouwen dat ik de juiste stappen en keuzes in mijn leven maak, omdat ik in verbinding ben met mezelf, mijn puurste zuivere bewustzijn.
Yogadocent geeft eindontspanning, de deelnemers van het yogaretreat liggen in savasana en ervaren ontspanning, innerlijke rust en het levert ze tijd voor zichzelf op en verandering in hun leven

Hoe dan?!

Yoga, NLP en hypnotherapie hebben mij geholpen om innerlijke rust, vertrouwen, vrijheid en geluk te ervaren. Ik groeide, ontwikkelde, transformeerde! De veranderingen waren eerst subtiel en daarna steeds opvallender. Ik ging mijn lijf bewuster voelen waardoor ik steeds beter voelde wat goed en minder goed was voor mij. Dit resulteerde in een gezonde balans tussen zorgen voor mezelf en voor mijn omgeving. Ook grenzen aangeven en richting geven aan mijn leven gingen mij steeds gemakkelijker af, omdat ik in contact stond met mezelf. 


Yogaretreats zorgden voor een versnelling van de transformatie. Ze zorgen voor ontspanning, innerlijke rust, tijd voor jezelf en verandering in je leven. Met name de combinatie met coaching heeft een grote impact op je leven (positieve transformatie). Het zal je helpen de diepte in te gaan naar meer zelfbewustzijn en energie. Daarnaast sluit je je af voor de prikkels van buitenaf en kan je echt goed naar binnen in je zelf, omdat je een week weg bent. Iedere keer tijdens een retreat vond ik weer een stukje meer van mezelf en kon ik steeds meer belemmerende overtuigingen loslaten die mij tegenhielden om mijn hart te volgen en te leven vanuit vertrouwen.

De begeleiders van de Transformatiereis

Marjolein Groen, Yogadocent, NLP-coach en hypnotherapeut, zittend in de duinen

Marjolein

Yogadocent, NLP-coach en hypnotherapeut

Oprichter van Eye Am Me

Fabian Ruijgrok - NLP- en depressiecoach

Fabian

NLP- en depressiecoach

Oprichter van Je Bent Niet Je Depressie

Heb je dromen, kwaliteiten en talenten, 

maar laat je je tegenhouden door je angsten?

Dan is het de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen tijdens de transformatiereis!

Soms heb je net dat zetje nodig om daadwerkelijk in actie te komen tot datgene wat je gelukkig maakt.

"Ik heb mijzelf deze reis cadeau gedaan. En dat was het ook. Een avontuur, met mij innerlijk. Ik heb mijn verdriet, angst en onrust losgelaten en inzicht, rust en vrede in mezelf gekregen. Ook neem ik vrijheid en liefde mee. Al met al, een fantastische, warme, liefdevolle reis. Ik ga met ontzettende grote liefde denken aan Fabian en Marjolein en ben ze oneindig dankbaar."

Marie-José

Dit levert het op als je mee gaat op Transformatiereis

Rust in je hoofd

Je leert je te ontspannen, waardoor je meer overzicht krijgt voor de dingen waar je nu geen tijd voor hebt en die je wel wilt. Je creëert een goede balans tussen je lichaam en geest omdat je meer aandacht hebt in het nu en voor jezelf.

Betere keuzes maken

Doordat je meer ruimte en helderheid hebt, krijg je meer duidelijkheid en richting over wat je wilt in het leven. Hierdoor maak je betere keuzes waardoor je je doelen en dromen kunt waarmaken. 

Me-time / zelfliefde

In het dagelijkse leven sta je altijd ‘aan’. Nu is het tijd voor jezelf. Even niks ‘moeten’, niet zorgen voor, niet denken aan, geen agenda.

Je kunt er weer tegenaan

Na een week weg van alle prikkels, voel je je vol energie, kracht en helemaal opgeladen. Je kunt de hele wereld aan.

Leven vanuit (zelf)vertrouwen

Je durft jezelf te laten zien. Angst en onzekerheid houden je niet meer tegen om te doen wat je gelukkig maakt en je hart te volgen.

Groei in bewustzijn

Door te doen, te ervaren en te beleven ontstaat er groei in bewustzijn. Het geeft je inzichten, nieuwe mogelijkheden en een sterke mindboost.

Omgaan met emoties

We leven in een maatschappij waarbij we veel in ons hoofd zitten. Daarom is het goed om in contact te komen met je gevoelens, zodat je keuzes kunt maken die passen bij je hatsverlangens en je levensmissie.

Helemaal jezelf zijn

In een veilige omgeving kom je in verbinding met gelijkgestemden. Ontdek dat je jezelf daardoor helemaal kunt openstellen, waardoor je echt bij de kern komt en uitdagingen en problemen kunt gaan oplossen.

Je mogelijkheden ontdekken

Je bent tot zoveel meer in staat dan je denkt. Door de rust in je lichaam en in je hoofd, creëer je ruimte. Dit samen in een andere omgeving waar je geïnspireerd wordt, helpt je andere stappen te nemen in je leven.

Vrijbreken van ongezonde patronen

Je ontdekt wat je tegenhoudt om jezelf te zijn en gelukkig te voelen. En ook wat je daarvoor nodig hebt. Ontdek welke belemmerende overtuigingen en patronen jij mag loslaten.

Dit krijg je als je mee gaat op Transformatiereis

Deelnemer van de yoga retraite transformatieweek Portugal doet yogahouding - Adelaar - Garudasana

Yogalessen

De yogalessen (flow, hatha, restorative, meditatie, ademhalingsoefeningen) zijn gericht op liefdevolle aandacht voor je lichaam en geest, zorgen ervoor dat je de stilte in jezelf vindt en hebben een persoonlijke aanpak. Met speciale thema-meditaties verdiepen we de yoga-practice die aansluiten aan de coachingworkshops. De yogalessen zijn ook ontworpen om jouw yogabeoefening verder te ontwikkelen, ongeacht het niveau waarmee je instroomt. Er zijn yoga-attributen aanwezig, dus die hoef je niet zelf mee te brengen.

Deelnemer wordt begeleid door coach voor zelfonderzoek om problemen op te lossen en te ontwikkelen

Coachingsworkshops & begeleiding

Onder begeleiding van twee coaches ga je jezelf ontdekken. Wat is mijn diepste verlangen? Je hart volgen, hoe doe ik dat? Wat maakt mij gelukkig? Wat houdt me tegen om te doen wat mij echt gelukkig maakt? Hoe kan ik meer tijd maken voor datgene waar mijn hart van gaat zingen? En natuurlijk, niet onbelangrijk, hoe pak ik dat aan? Ook is er gelegenheid tot vragen stellen als je in je ontwikkeling ergens tegen aan loopt.
Verblijf op een magische plek in de natuur omgeven door bossen en rivieren Portugal

Verblijf op een magische plek

We verblijven op eco en holistisch retreat center Gravito die off-grid is (produceren hun eigen elektriciteit, warm water, eigen biologische groenten etc.). Echt een magische plek met vele hectares land omgeven door bossen. Er is een geweldige rivierzwemplek met een waterval, vele wandelpaden en het is op loopafstand van een rivierstrand met restaurants en lokale cafés. Er zijn verschillende terrassen met elk een versierde en ingerichte tipi. Er is een groot schaduwrijk buitenplatform en een grote yurt en nog veel meer....
Unieke slaapaccomodaties in domes midden in de natuur in Portugal

Unieke slaapaccommodatie

De slaapaccommodaties zijn comfortabele tipi's en domes met opgemaakte bedden. Elke tipi of dome heeft een prachtig uitzicht, ligt op een individueel terras en bied ruimte voor 2 tot 4 personen. Het zijn gedeelde accommodaties.

Grote dome voor coaching workshops en yoga tijdens yoga retreat Portugal

Faciliteiten

Er is een groot schaduwrijk buitenplatform en een grote yurt/geodesic dome voor workshops en yoga. De prachtig gerestaureerde schuur heeft een open keuken/bar en een eetkamer met open haard. Er is een badhuis met 3 douches en een veranda met uitzicht op de permacultuurtuin en er is een spiraalvormig composttoilet met uitzicht. 

Tevens zijn er talloze magische plekken op het land zoals een wortelcirkel, meditatietuin, heilige lente-vallei, privé(rivier)strand en meer...  Daarnaast is er een prachtig uitzicht op de omgeving en kun je 's nachts de Melkweg bewonderen onder een uitgestrekte heldere hemel.

Smakelijke wereldgerechten, vegetarisch en biologisch van eigen bodem tijdens yogaweek met coaching in Portugal

Smakelijke wereldgerechten

De maaltijden zijn vegetarisch/veganistisch. De voedzame wereldgerechten bestaan uit lokale verse biologische ingrediënten van eigen bodem. Er is dagelijks fruit, een brunch, een gezonde snack en diner (behalve op de vrije middag) en onbeperkt water en thee.

Dagindeling & vrije tijd

Alle activiteiten zijn optioneel, maar onze dagen zullen er ongeveer zo uit zien (wijzigingen voorbehouden):

 • Fruit
 • Yoga
 • Brunch
 • Vrije tijd
 • Snack
 • Coachingsworkshop
 • Diner

Tussen de brunch en de coachingsworkshop is er ruimte voor vrije tijd. Daarnaast is er op één dag een vrije middag en avond. Op die dag is er alleen yoga en een brunch. Je kunt dan iets voor jezelf ondernemen of lekker ontspannen. Optioneel kan er ter plaatse (wandel)coaching, hypnotherapie en massages geboekt worden.

Mogelijkheden in de omgeving

Gravito is gelegen in Pedrogao Grande in het prachtige binnenland van Portugal. Het is op ongeveer 185 km afstand van Lissabon én Porto. Het klimaat is mild en over het algemeen warm met in september een gemiddelde temperatuur van 27 graden.

De ongerepte natuur is fantastisch. In de mooie omgeving rondom ons verblijf zijn heel veel mogelijkheden. ’s Middags heb je genoeg tijd om daar gebruik van te maken.

 • Wandelen (er zijn verschillende routes)
 • Zwemmen in de rivier/meer
 • Plaatselijke dorpjes bezoeken
 • Excursies: naar bergen, watervallen, warmwaterbronnen, rivierstranden, zee
 • Kanotochten op prachtige locaties aan het meer bij Gravito

Praktische informatie

Datum

11 t/m 18 september 2021

Kosten

1195 euro

Tijd

Inchecken tussen 14:00 - 17:00 uur

Uitchecken tot 11:00 uur

Locatie

Healing & Retreat Centre

Portugal

Inclusief

 • 7 yogalessen in de ochtend (flow, hatha, restorative, meditatie, ademhalingsoefeningen)
 • 5 coachingworkshops in de middag
 • Gebruik van yogamat en yogahulpmiddelen
 • Gelegenheid tot vragen als je in je ontwikkeling ergens tegen aan loopt
 • Begeleiding van twee coaches en één yogadocent
 • 7 overnachtingen op een prachtige locatie
 • Iedere ochtend fruit
 • 6 smaakvolle brunches
 • Dagelijks snacks
 • 6 uitgebreide diners
 • Onbeperkt thee en water
 • Opgemaakte bedden

Exclusief

 1. Vliegtickets van en naar Portugal (wacht met boeken van je vliegticket totdat wij jou hebben bevestigd)
 2. Transfer luchthaven Lissabon - Gravito (geschatte kosten € 40 enkele reis, indien je alleen reist. Goedkoper als je samen reist. Wij kunnen dit faciliteren)
 3. Verzekeringen (we raden je aan om een reisverzekering af te sluiten)
 4. Extra en optionele activiteiten


Betalen in termijnen is mogelijk. Neem na je aanmelding even contact met ons op.

Meld je nu aan voor deze unieke reis!

 • Yoga om ruimte te krijgen en helemaal tot rust te komen.
 • Coaching  en begeleiding om je probleem waar je steeds tegenaan loopt voor eens en altijd op te lossen!
 • Verbinden met gelijkgestemden.
 •  Heerlijke gezonde gerechten.
 • Genieten van de prachtige natuur op een magische locatie.

"Het leek wel of de coachings-oefeningen voor mij waren gemaakt. Ik had me opgegeven om beter om te  gaan met angst, onzekerheid en verdriet. Drie woorden voor deze reis zijn: bijzonder, krachtig, liefdevol. Ik heb geleerd hoe ik m’n hoofd rustig krijg, m'n verdriet verwerkt en de angst getransformeerd naar zelfacceptatie."

Marga

"Veel gelachen, lekker gerelaxt en liefdevolle yogalessen en coaching. Fabian en Marjolein vulde elkaar aan en ik voelde mij gesteund. De yoga en coaching zaten goed in elkaar en waren heel duidelijk. Ik heb mijn onzekerheid en twijfels achter mij kunnen laten en daarvoor in de plaats helderheid gekregen. De reis was inspiratievol, liefdevol en ik ervaarde gelijkwaardigheid."

Kimberley

"Ik ging zonder verwachtingen mee en ik kwam lichter terug. Meer ruimte in mijn geest, minder ballast, met een andere kijk en een blij gevoel. Ik had nog nooit yoga gedaan en persoonlijke coaching gehad. Ik vond het altijd maar zweverig. Maar nu ik voor het eerst zo bewust stil gestaan heb bij mezelf, kan ik zeggen, je moet het gewoon een keer doen."

Richard

"Deze innerlijke reis had ik voor geen goud willen missen. Ik ben tot veel inzichten gekomen waardoor ik verschillende onzekerheden en overtuigingen kon loslaten. Ik ervaarde liefdevolle veiligheid zodat ik mij open durfde te stellen. 

Heel dankbaar!! Bij twijfel zeg ik, DOEN!!"

Angela

"In deze week heb ik mijn onzekerheid en ‘snelweg’-angst achtergelaten. Ik voel mij prettiger en vrijer omdat ik meer zelfvertrouwen hebt. Ik gebruik nog vaak de technieken en tools die ik geleerd heb. Ik hoef het niet perfect te doen, goed is goed genoeg."

Heleen

"Het belangrijkste wat deze reis mij heeft opgeleverd is zelfliefde. Ik zou iedereen die op zoek is naar zijn ware ik, wil leren loslaten en zelfliefde wil voelen, deze reis aanbevelen. Met Fabian en Marjolein als coach kom je daar waar je misschien denkt nooit te kunnen komen."

Steve

Nog vragen?

Ik heb nog nooit yoga gedaan, kan ik dan mee?

Ja zeker kan je dan mee. De lessen worden gegeven zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. De houdingen worden stap voor stap opgebouwd, zodat je kunt bepalen of je dat stapje verdergaat of blijft bij de voorgaande stap. Ook bij fysieke ongemakken of blessures kunnen er alternatieve houdingen aangereikt worden door mij, zodat je gewoon mee kunt doen.

Ik ben niet lenig.

Dat is heel mooi! Want een mooie eigenschap van yoga is dat je er leniger van wordt. Yoga gaat niet perse om leniger te worden, maar om bewust te zijn van je lichaam, rustig te worden in je hoofd en uiteindelijk een gevoel van gelukzaligheid te ervaren. Yogahoudingen kunnen worden aangepast aan ieder lichaam en ik begeleid je graag in de juiste houdingen.

Ik vind het eng in een groep dingen te bespreken.

Ik snap dat heel goed. Vroeger vond ik het ook eng om in een groep te praten. Ik heb dat inmiddels opgelost en nu geef ik yogalessen e.d. aan groepen. Een mooie gelegenheid om hieraan te werken tijdens de coachingsworkshops en op te lossen.

Jij bepaalt zelf wat je bespreekt. Wij zorgen voor een veilige omgeving. In het begin van de week zullen we het hebben over respectvol, zonder oordeel en liefdevol naar elkaar luisteren. Je zal merken dat er een hechte band ontstaat tussen jou en de andere deelnemers. Door het delen van je verhaal vinden anderen erkenning en herkenning. Iedereen heeft namelijk een verhaal.

Ik vind yoga, meditatie en klankschalen zweverig.

Je zou het ook aandachtstraining kunnen noemen. Je brengt je aandacht naar bijvoorbeeld je lichaam zodat je gedachten niet alle kanten op gaat. Daar is niks zweverigs aan, het is juist heel helder en duidelijk.

Ik ben heel onrustig en daardoor bang om anderen tot last te zijn.

Innerlijke rust is mijn expertise. Iedereen is anders en aan de andere kant zijn we allen gelijk. Waar het om gaat is dat ook jij er toe doet en er mag zijn, dat maakt jou niet lastig. Waarom ben je lastig als je onrustig bent? Dat is vooral vervelend voor jou, maar waarom zou dat lastig zijn voor anderen? Als je dat zelf gaat invullen, is de kans heel groot dat je jezelf te kort doet. Daarnaast ga je deze week leren om weer helemaal tot rust te komen.

Ik heb een blessure, aandoening of ben zwanger, kan ik dan mee?

Neem even contact op, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Er is veel mogelijk. Met de yogalessen kunnen we de houdingen aanpassen indien nodig. En voor eventuele bereikbaarheid kunnen we informatie vragen bij de locatie. 

Ben ik te oud, jong of onervaren om mee te gaan?

Absoluut niet als je 18 jaar of ouder bent en in redelijke gezondheid en kunt reizen. Er zullen mensen meedoen van jong en oud, in elke vorm en grootte en met zeer uiteenlopende ervaringen met yoga. Als je (relatief) nieuw bent met yoga, dan zal je een solide basis voor je yogabeoefening leren. Ben je meer ervaren, dan zal je gevarieerde lessen met de mogelijkheid om te groeien waarbij je grenzen van je lichaam respecteert.

Hoe kom ik op het retreat centre in Portugal?

Er zijn veel goedkope vluchten beschikbaar naar het vliegveld van Lissabon. Via skyscanner kan je naar de beste vluchtmogelijkheden zoeken.

Vanaf de luchthaven van Lissabon kun je op verschillende manieren naar de locatie afreizen. Bijvoorbeeld door een auto te huren direct bij je boeking van je vliegticket of een taxi te nemen. We raden je echter aan om een auto te huren. Dit is de beste manier om het mooie Portugal, waar wij ons bevinden, te ontdekken. 

Je kunt eventueel de kosten van een huurauto delen met andere deelnemers van deze reis. Wij helpen je graag bij het vinden van medereizigers. Neem gerust contact hierover met ons op.

Ook kunnen wij een transfer regelen van de luchthaven naar ons verblijf en terug. 

Ik heb (di)eetbeperkingen of allergieën.

Geen probleem, wij zorgen ervoor dat er rekening mee wordt gehouden. Wanneer je je specifieke behoeften en beperkingen laat weten in het intakeformulier, dan geven we ze door aan de kok.

Hoe groot is de groep?

We werken met relatief kleine groepen, zodat je de aandacht krijgt die je nodig hebt tijdens de week. De maatstaf is één coach op acht personen.

Heb je het te druk om een week weg te gaan?

Dan zou het juist heel goed uitkomen zodat je helemaal tot rust komt. Als je voelt dat het 'nu even niet uitkomt’, dan komt er nooit een geschikt moment. En misschien is het juist een goed idee om je vrij te breken van deze overtuiging en je leven anders in te richten zodat je wel tijd 'kan' maken voor je zelf.

Hoe ziet het coachingsprogramma eruit?

Tijdens deze (innerlijke) reis onderzoeken we stap voor stap naar mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen aan de hand van de volgende themadagen:

Dag 1: De kracht van verbinding met jezelf en anderen

Dag 2: Identificatie vs bewustzijn

Dag 3: Op zoek naar het diepste verlangen van jouw hart

Dag 4: De koers van je leven

Dag 5: Van beperkingen naar mogelijkheden

Dag 6: Het realiseren van je diepste verlangen

Ben je onzeker, vind je het spannend of ben je bang dat je niet in de groep past?

Dat is heel normaal en je bent vast niet de enige. Alles wat nieuw is, is wennen en spannend. Buiten de comfortzone is juist de plek waar persoonlijke groei mogelijk is. De deelnemers van deze reis zijn allemaal op zoek naar innerlijke rust en/of heling. Dus maak je niet druk en gewoon meegaan.

Ik durf niet alleen te reizen in het buitenland.

We kunnen je in contact brengen met de andere deelnemers en kijken of je samen met een andere deelnemer kunt reizen en dezelfde vlucht kunt boeken.

Ik wil met meer mensen samen mee op deze reis.

Iedere persoon kan zich afzonderlijk aanmelden. Wil je een groep van 5 personen of meer aanmelden, neem dan even contact met ons op.

Hoe is het eten en drinken geregeld?

Tijdens de week wordt je goed verzorgd, all inclusive!

Fruit (voor de yoga), brunch, snack (voor de coachingsworkshop), diner + water en thee de hele dag.

Ga mee op (innerlijke) reis

Ontdek wat je tegenhoudt om datgene te doen wat jou gelukkig maakt!

"Eigenlijk was alles goed aan deze reis; de groep, de veiligheid, het vertrouwen wat ik voelde, de afwisseling (yoga/meditatie/coaching). In eerste instantie kwam ‘transformatiereis’ als een zwaar en heftig woord op mij over. Toch vond ik het interessant, omdat ik tegen veel dingen aan liep. Dus ik keek er heel erg naar uit, want dan kan ik mezelf ontwikkelen en groeien. En nu ik deze reis heb gemaakt, is ‘transformatiereis’ wel het juiste woord. Het was een innerlijke reis met veel inzichten en echte transformaties!

Ik heb mooie en lieve mensen ontmoet en als ik de reis in drie woorden zou omschrijven zou dat zijn emotioneel, waardevol en leerzaam. Ik heb veel gereisd, maar dit was de mooiste reis die ik OOIT heb gemaakt. De volgende keer ga ik gewoon weer mee!"

Wendy

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden

Yogalessen

Een collage van deelnemers van de transformatiereis Portugal die yoga doen

Coachingsworkshops & begeleiding

Een collage van deelnemers van de transformatiereis Portugal die coaching workshops doen en begeleiding krijgen

Verblijf op een magische plek

Een collage van het verblijf op de magische plek in de natuur omgeven door bossen en rivieren tijdens de transformatiereis in Portugal

Unieke slaapaccomodatie

Een collage van de unieke slaapaccomodaties tijdens de transformatiereis Portugal

Faciliteiten

Een collage van faciliteiten transformatiereis Gravito zoals grote dome en buitenplatform voor coaching workshops en yoga

Smakelijke wereldgerechten

Een collage van smakelijke wereldgerechten van de transformatiereis Portugal, vegetarisch en biologisch van eigen bodem


Ga je mee naar deze magische plek in de natuur? 

Meld je dan even hieronder aan.