Groep yoga op Oostvoorne strand in yogahouding  krijger 1 - heldenhouding I - virabhadrasana I

Als je kan ademen, kan je yoga!

Minder stress en meer innerlijke rust.

Als je kan ademen, kan je yoga!

Minder stress en meer innerlijke rust.

This countdown will be shown inline with the text
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Marjolein doet yogahouding Yogahouding Trikonasana boomhouding op het strand

Yoga in de studio én online 

voor ieder niveau

Yoga in Oostvoorne én online voor minder stress en meer innerlijke rust om onvoorwaardelijk jezelf te zijn. De therapeutische en coachende toevoeging is uniek. Of je nu al jaren yoga beoefent of als dit je eerste keer wordt, er zijn lessen voor ieder niveau. Je vindt ontspanning in de hectiek van het dagelijkse leven.


Aanbod van soorten/onderdelen yoga: meditatie, ademhaling, yoga nidra, power-, hatha-, restorative-, yin-, kundalini- yoga en pilates.

Yoga is voor iedereen!

Als je kan ademen, kan je yoga. Yoga is niet alleen het doen van fysieke houdingen en rekoefeningen. Yoga is een levenswetenschap die duizenden jaren geleden ontstaan is in India met als doel harmonie en eenheid. Het is een systeem dat gericht is op individuele ontwikkeling en het verenig en van lichaam en geest. Het fysieke lichaam is het voertuig en de geest is de bestuurder die in evenwicht samenwerken.

Yoga is voor iedereen met een verlangen naar een gezond bestaan; jong, oud, ziek, gezond. Iedereen moet immers ademhalen. Het is een praktische levenswijze. Als je nog nooit honing hebt geproefd, zal je nooit weten hoe het proeft, hoe vaak ik je ook vertel hoe lekker het is. Neem een keer deel aan verschillende yogalessen bij verschillende leraren en laat je begeleiden en inspireren. Je zult zien dat het je goed doet.

Deelnemers aan yogales in Brielle doen yogahouding - Koeienkop - Gomukhasana - voor minder stress en meer innerlijke rust

Wekelijkse yogalessen

De reguliere yogalessen vinden plaats in het Bewustzijnscentrum De Lichternis in Oostvoorne (of thuis in je vertrouwde omgeving wanneer je de lessen online volgt). De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Bij de ene vorm voel je je prettiger dan bij de andere. Zoek daarom de yogavorm die bij jou past. Bij twijfel welke yogales voor jou het meest geschikt is, kun je altijd contact opnemen. Uiteraard ben je vrij om alle lessen te proberen.


De lessen duren 60 of 70 minuten en beginnen met een meditatie en/of ademhalingsoefening gevolgd door houdingen (asana’s). De les eindigt altijd met een eindontspanning.


Tijdens de lessen wordt er duidelijke uitleg en technische correcties gegeven. De correcties zijn er niet alleen om een diepere stretch te ervaren, maar ook om meer bewustzijn te brengen en voor een juiste alignement waardoor blessures worden voorkomen.

Yogamatten, -blokken, bolsters en dekentjes zijn aanwezig in de studio. Geef lichamelijke beperkingen altijd door aan de docent. De lessen gaan door bij minimaal 4 deelnemers.

Geschikt voor beginners en gevorderden
Yogalessen van 60-70 minuten
Inclusief meditatie en ademhalingsoefeningen
Duidelijke uitleg en technische correcties
Yogamatten, -blokken, -riemen, bolsters en dekentjes zijn aanwezig

Rooster wekelijkse yogalessen

Vrouw doet yogahouding - crescent Moon pose - anjaneyasana - maansikkelhouding - lage lunge

Maandag

9.00 Kundalini

19.30 Pilates

Vrouw doet yogahouding - kraai - kakasana - kraanvogel - bakasana

Dinsdag

19.30 Hatha (flow)


Vrouw doet yogahouding - zittende vooroverbuiging - tanghouding - paschimottanasana

Woensdag

9.00 Hatha BBB 

Vrouw doet yogahouding - zeemeermin - duifhouding - Eka Pada Rajakapotasana - Eka (een), Pada (voet of been), Raja (koning) en Kapotasana (Duif)

Donderdag

18.30 Restorative

20.00 Hatha (flow)

Vrouw doet yogahouding - lizard pose - utthan-pristhasana - lage-lunge

Vrijdag

10.00 Pilates 

19.30 Kundalini

Yogavormen en Pilates

Restorative yoga

Restorative yoga is een hele zachte les en zorgt voor diepe ontspanning waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd. Tijdens de houdingen zijn er adem- en mindfulness oefeningen en wordt er geen inspanning van je lichaam gevraagd. De houdingen worden 10 tot 20 minuten aangehouden waarbij het lichaam ondersteund wordt door hulpmiddelen, zodat je van de ‘doe-modus’ naar de ‘zijn-modus’ kunt overschakelen. Als je last hebt van fysieke ongemakken of blessures, is dit een goede yogavorm. De nadruk ligt op het (na)voelen.

Hatha yoga

De Hatha yoga is  toegankelijk voor beginners en meer gevorderden. De nadruk ligt op het (na)voelen. In en uit de houding komen is net zo belangrijk als het in de houding blijven. Na een houding is er vaak een korte ontspanning waardoor inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Ook is er ruimte voor uitdagende houdingen waarbij je uit verschillende opties kunt kiezen die voor jou toegankelijk zijn.

Hatha BBB

Dit is vergelijkbaar met de Hatha yoga maar de aandacht ligt in deze les vooral op het versterken van je billen-, benen- en buikspieren.

Poweryoga

Poweryoga is een dynamische, speelse, creatieve yogavorm die afgeleid is van Ashtanga Vinyasa yoga. In deze yogavorm wordt afgeweken van de vaste serie houdingen. Door gebruik te maken van een ademtechniek en dynamische oefenpatronen (flow) ontwikkel je conditie, kracht, lenigheid en een rustige geest.

Pilates

Pilates is een actieve les waarbij de focus ligt op je core, het centrum van je lichaam. Dit is bevorderlijk voor gewrichten waardoor je minder last van slijtage krijgt. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Je traint de spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Kortom verbeter houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Kundalini yoga

Typisch voor Kundalini yoga is dat er in de houding veel bewogen wordt om de energie op te wekken. De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk. Het gaat er NIET om dat je perfect in een houding staat. Deze les bestaat uit dynamische oefeningen, krachtige ademtechnieken, ontspanning, meditatie en mantra's (helende klanken). Kundalini yoga helpt je om je energieker te voelen en kalm te blijven tijdens uitdagingen in je leven.

Yin yoga

Dit is een langzame yogavorm waarbij alleen zittende en liggende houdingen worden gedaan die lang aangehouden worden (3-5 minuten).  De houdingen vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Yin Yoga is gebaseerd op oude Chinese filosofieën en Taoïstische principes die geloven dat er energiebanen (meridianen) door ons lichaam lopen. Door te rekken en te verdiepen in houdingen, openen we eventuele blokkades en maken we die energie vrij zodat het vrij kan stromen.

Yin Yang yoga

Dit is een combinatie van zachte, rustige  (yin) en krachtige, versterkende yogaoefeningen (yang).  Het is een les waarin je zowel lichamelijk wordt uitgedaagd als volledig ontspant. Waar het Yang  gedeelte zich zal concentreren op het versterken van de spieren, zal het Yin gedeelte zich focussen op volledige ontspanning en het dieperliggende bindweefstel rondom gewrichten en organen waardoor de meridianen gestimuleerd worden.

Andere yogavormen

Deze worden tijdens de YogaRetreatDag gegeven

Vrouw doet yogahouding icm essentiele olien - gestrekte kindhouding - Utthita Balasana - ook wel halve schildpadhouding - Ardha Kurmasana

Yoga & essentiële oliën

Bij yoga & essentiële oliën ga je diverse geuren ervaren en beleven. Yoga en essentiële oliën hebben beide een diepe doorwerking op het energiesysteem, het zenuwstelsel en op emotioneel vlak. Het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. 

De gebruikte essentiële oliën worden zowel aromatisch (via de lucht), inwendig (gedronken met water) en op de huid toegepast worden.

Vrouw doet yogahouding - Savasana - lijkhouding - dodemanshouding - tijdens yoga nidra

Yoga nidra

Yoga nidra betekent bewuste diepe psychische slaap. Het is een systematische methode voor totale fysieke, mentale en psychische ontspanning, maar heeft ook invloed heeft op energieniveau, op onze emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen. Gedurende Yoga nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken in. Naast het ontspannen van lichaam en geest, worden ook gedachten en emoties in balans gebracht.

Aanmelden voor een (gratis proef)les in de studio in Oostvoorne op Momoyoga stap voor stap

  • Schrijf je in op Momoyoga door het formulier in te vullen (er zijn geen kosten of verplichting aan verbonden)
  • Ga naar je e-mail en activeer je account
  • Log in op Momoyoga
  • Klik je op ‘mijn lesrooster’
  • Klik op abonnement of strippenkaart aankopen
  • Kies proefles (is gratis eenmalig te gebruiken)
  • Klik 2 keer op bevestig
  • Ga dan naar het lesrooster van Eye Am Me
  • Boek je les op jouw gewenste datum en tijd

Tarieven yogalessen in de studio

Gratis proefles

€ 0,- (eenmalig)

Losse les

€ 12,- per les

5 lessen in de maand/

1 keer per week yoga

€ 39,95 per maand

9 lessen in de maand/

2 keer per week yoga

€ 59,95 per maand

Onbeperkt yoga


€ 69,95 per maand
Jongetje steekt 2 duimen in de lucht en kijkt happy en blij en voelt zicht goed
€ 12,-
€ 0,-

Proefles

Voor één les mogelijk

Liever online yoga?

Klik hieronder voor info

Wat andere van de yogalessen vinden

Marjolein heeft een fijne open houding; zonder oordeel en niets is raar. De variërende yogalessen zijn laagdrempelig en voor iedereen. Er is ook ruimte voor herhaling om het beter te leren. De meditaties zijn altijd héérlijk! Haar persoonlijkheid komt hierin naar voren. Het levert mij dankbaarheid en rust op en geeft mij een moment om de boel de boel te laten en terug te komen bij mezelf. Naderhand merk ik altijd hoeveel spanning er toch weer in m'n lijf en hoofd zat.

Gwen

Ik vind Marjolein een uniek persoon die met een duidelijke rustige stem duidelijke aanwijzingen geeft. De lessen zijn altijd in opbouwende stappen en is daarom goed te volgen en bij te houden. Daarnaast voel ik me betrokken bij de Eye Am Me-familie. Het fijne van Marjolein is dat ze luistert naar de mogelijkheden en dat ze zichzelf niet opdringt. Ik heb veel baat bij de lessen en vind Marjolein top !!!!Conny

Ik voel me altijd erg welkom bij Marjolein, of het nu online is of in het echt. De lessen vind ik erg fijn. Door Marjolein ben ik yoga echt als heel fijn gaan ervaren en ik vind het nu echt heerlijk om te doen.  De ademhalingsoefeningen vind ik altijd erg ontspannend, en vind de visualisatie ook erg fijn.
De laagdrempelighied en dat iedereen mee kan doen maakt Eye Am Me uniek.Saskia

Yoga is een manier van zijn,

je leven leven in harmonie met je geest en

het vervullen van je missie in je leven!

Een yogales bestaat uit:

Lichaamshoudingen (asana's)

Door de asana’s (houdingen) krijg je je fysieke lichaam onder controle en ontwikkel je conditie, kracht en lenigheid in je lichaam. Ze versoepelen en versterken de spieren, gewrichten en ruggengraat. Maar ze houden ook de inwendige organen, klieren en zenuwen gezond en bevorderen de bloedsomloop. Daarnaast stimuleren de houdingen ook de energiecentra (chakra's).

Ontspanning

De ontspanning zorgt ervoor dat het lichaam gekoeld wordt.

Ademhaling (pranayama)

De ademhalingsoefeningen voorzien het lichaam van nieuwe energie en helpen je geest onder controle te krijgen (emotionele lichaam controleren) en je wordt er rustig van.

Meditatie

Meditatie brengt de geest (die je lichaam bestuurt) tot rust en onder controle. Je kunt ontdekken wie je werkelijk bent.
Door regelmatig yoga te beoefenen, ontspan je, breng je de lichaamsfuncties in harmonie, verstil je je geest en ervaar je innerlijke vrede. De onderdelen binnen de yoga ontwikkelen de kracht van het positief denken, innerlijke helderheid, je concentratievermogen en andere geestelijke vermogens te ontwikkelen. Het is de essentie van de yoga. Als je je geest en je gedachten onder controle krijgt, dan zijn je mogelijkheden onbeperkt, want het zijn alleen onze eigen illusies en vooroordelen die ons blokkeren en ons in de weg staan.

Bekijk hier een yogales op het strand!

Voorbereiden op een yogales

Wat moet ik aan of neem ik mee?

Draag schone en comfortabele kleren. We beoefenen yoga op blote voeten. We raden aan grote sieraden en horloges af te doen tijdens de les. Wij zorgen voor yogamatten, dekens en blokken. Natuurlijk mag je ook je eigen mat meenemen.

Yoga en eten

Om slechte spijsvertering te voorkomen, raden we aan om 2 uur voor de les niet te eten. Als je erg veel trek hebt, kun je iets lichts eten, zoals fruit. Beoefen geen yoga als je vol zit. We adviseren om na afloop voldoende te drinken, om alle losgekomen stoffen goed af te voeren.

Blessures

Laat het de docent weten als je last hebt van blessures, pijn of als je een voor yoga relevante operatie hebt gehad. Dat kan van alles zijn; een knieblessure, rugpijn, hoge bloeddruk of andere klachten.

Stilte

Stilte bevordert innerlijke rust. Schakel alsjeblieft altijd je geluid van je telefoon uit als je bij Eye Am Me bent en wees zachtjes voor en na de yoga les. Als je de studio betreedt, ga vast even op een mat liggen om je lichaam en geest tot rust te laten komen. Om ervoor te zorgen dat elke les in rust en stilte kan beginnen, verzoeken we je om op tijd te komen.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in en met je lichaam. Luister extra goed naar je lichaam. Als je zwanger bent, mag er geen druk op de buik komen waardoor sommige houdingen niet meer mogelijk zijn. Laat het de docent weten, dan krijg je andere houdingen.

Luister naar jezelf

Onthoud dat het jouw yogales is en jouw lichaam. Heb geduld en wees bewust van je eigen kunnen. Wees niet te hard voor jezelf. Luister naar je lichaam en ken je grenzen. Respecteer jezelf en blijf geconcentreerd op de essentie van je yogabeoefening; ‘ademen en bewustzijn’.

Menstruatie

Respecteer de cyclus van je lichaam. Doe het wat rustiger aan tijdens je menstruatie en vermijd intensieve lessen. Sla eventueel houdingen over of rust tussendoor uit in de kindhouding, buikligging of savasana.

Energie

Als je je na de yogales misselijk voelt, hoofdpijn hebt of andere klachten ervaart, kan dat aan verschillende dingen liggen. Sommige houdingen stimuleren processen en systemen in het lichaam. Bijvoorbeeld het afvoeren van afvalstoffen uit lichaam. Als die giftige stoffen door het lichaam circuleren kun je lichamelijke effecten ervaren. Andere oorzaken kunnen geestelijk zijn. Het is niet vreemd om emotioneel te worden tijdens of na je yoga beoefening. Blijdschap, verdriet, boosheid, gelukzaligheid. Observeer je emoties, laat ze passeren en… blijf ademen!