Marjolein ligt in een Restorative yogahouding de buiktwist

Kom tot rust tijdens deze YogaRetreatDag!

En herstel lichaam en geest

Kom tot rust tijdens deze YogaRetreatDag!

En herstel lichaam en geest

Herstellen en helen

Wil jij je lichaam ontgiften, je geest kalmeren, het lichaam ontspannen en het evenwicht herstellen? Oftewel, je lichaam en geest afstemmen en in balans brengen, zodat je moeiteloos in beweging komt? Lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Tijdens deze dag gebruiken we de kracht van etherische oliën, pranayama (ademtechniek), visuele meditatie, restorative yoga en yoga nidra om mentaal, lichamelijk en emotioneel in balans en tot bloei te komen.

Programma

Yoga met etherische oliën

Etherische oliën: maak je eigen roller op basis van je emotionele behoefte

Pranayama (ademhalingsoefening)

Restorative yoga

Visuele meditatie voor je energiebalans

Yoga nidra

En je krijgt ook: 

Een heerlijke lunch

Snacks

Onbeperkt thee

Je eigen roller met etherische olie blend

Praktische informatie

Datum

Klik op onderstaande button voor data

Kosten

111 euro

Tijd

11:00 - 16:30

Locatie

Hellevoetsluis (Zuid-Holland)

Reserveer je plek voor de YogaRetreatDag!

Dit krijg je:

 • Yoga met essentiële oliën
 • Pranayama (ademhalingsoefening)
 • Visuele meditatie voor je energiebalans
 • Etherische oliën: maak je eigen roller op basis van je emotionele behoefte
 • Restorative yoga
 • Yoga Nidra
 • Lunch
 • Snacks
 • Thee
 • Je eigen roller met essentiële olie blend

Meer informatie

Vrouw doet yogahouding icm essentiele olien - gestrekte kindhouding - Utthita Balasana - ook wel halve schildpadhouding - Ardha Kurmasana

Yoga met essentiële oliën

De essentiële oliën helpen de yogabeoefening te verdiepen en hebben een diepe doorwerking op het energiesysteem en het zenuwstelsel. Het is geen gewone yogales, maar een diepe ervaring met oliën die helend werken op bewust en onbewust niveau. Tussen de houdingen of bij de eindontspanning ontvang je ook nog een korte massage. Het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga met therapeutisch gekwalificeerde etherische oliën te combineren, bereiken we diepere lagen in onszelf. Zowel de houdingen als de etherische oliën die je mag ervaren, kunnen elkaar stimuleren en ondersteunen op fysiek, geestelijk en emotioneel vlak.

De gebruikte essentiële oliën worden zowel aromatisch (via de lucht), inwendig (gedronken met water) en op de huid toegepast worden.

De effecten van de geselecteerde etherische oliën en de volgorde ervan zijn:  stilstaande energie in beweging brengen,  ontgifting van het lichaam,  kalmeren van de geest,  ontspannen van het lichaam en  herstellen van het evenwicht van lichaam en geest.

De  focus ligt op ademhaling, voelen en stilte. Dit proces brengt je geest tot rust. Vervolgens focussen we op het centrum van het lichaam wat zorgt voor het ontspanningsproces van het lichaam. Een lange eindontspanning in combinatie met een etherische olie stelt het lichaam in staat om deze krachtige beoefening in je op te nemen en te verenigen met je kern.

Vrouw doet Pranayama - ademhalingsoefening - wisselademhaling - Analoma Viloma - Nadi Sodhana

Pranayama (ademhalingsoefening)

Pranayama is een term uit de yogabeoefening en geeft je nieuwe energie en kracht. Pranayama is een samenvoeging van twee woorden; Prana en Yama. Praṇa staat voor levenskracht of adem. Yama staat voor beheersing of controle. Ademen is leven, het is één van onze meest essentiële functies van het lichaam.

Pranayama heeft als doel het bevorderen van een goed gereguleerde ademhaling wat zorgt voor meer zuurstofopname in het bloed en de hersenen. Daarnaast zorgt pranayama voor reiniging van het zenuwstelsel en zorgt voor een betere energiebalans binnen het lichaam. Ademhalingstechnieken kunnen daarom ook een therapeutische en genezende werking hebben en geeft voeding aan de spirituele ontwikkeling.

Bij yoga wordt Pranayama door regulering van je ademhaling gebruikt om de energie binnen je lichaam te beïnvloeden.

Tijdens de YogaRetreatDag zullen we verschillende ademhalingstechnieken doen, waaronder de Analoma Viloma. Enkele positieve effecten van deze techniek is dat het de rechter en linker kanalen van ons systeem in balans brengt, zorgt voor meer zuurstof in de hersenen, kalmerend en reinigend werkt op het zenuwstelsel, je lichaam activeert en stimuleert.

Drie deelnemers mediteren op het strand tijdens yogales

Visuele meditatie voor je energiebalans

Kleuren en beelden hebben een indringende invloed op de mind (onze psyche) en ons bewustzijn. In de diepere lagen van ons bewustzijn ligt een beeldenwereld vol complexe symbolen, iets wat we eigenlijk alleen beseffen wanneer een droom in onze gedachten blijft hangen. Deze beeldenwereld hebben we altijd bij ons. De functie van visuele meditatie tijdens deze dag is om de beelden en symbolen diep in je innerlijk door te laten dringen en op deze wijze aan het onderbewustzijn, het astrale en mentale lichaam impulsen te geven die het gevoel van harmonie bevorderen, energie activeren, genezend werk doen en ons bewustzijn verruimt.

De middelen die je nodig hebt om je eigen roller met essentiële oliën te maken op basis van je emotionele behoefte

Etherische oliën: maak je eigen roller op basis van je emotionele behoefte

Etherische oliën zijn letterlijk de natuurlijke afweer van een plant tegen ziekte, roofdieren en het weer en worden gemaakt van kruiden, bloemen en bomen. Ze worden al duizenden jaren gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid. Wanneer we essentiële oliën gebruiken, gebruiken we het afweersysteem van de plant in ons voordeel.

Een roller is voor op de huid. Omdat etherische oliën invloed hebben op je emoties of gemoedstoestand, kan je een roller maken die kalmerend werkt, je een energieboost geeft, of je concentratievermogen verhoogt etc. Welke emotionele behoefte heb je?

Ook kun je een roller maken die je kunt inzetten bij huidirritatie.

Wanneer je de roller gebruikt in je dagelijkse leven reis je weer even terug naar de gevoelens en intenties die je had toen je de roller maakte… Je kunt zelfs 1 of 2 extra rollers maken voor €5,- per flesje!

Vrouw doet restorative yoga houding liggende buiktwist

Restorative yoga

Restorative yoga herstelt lichaam en geest.

Tijdens de Restorative yoga werken we met ondersteuning van bolsters, kussens en dekens ter bevordering van comfort, ontspanning en herstel. Het is een rustige vorm waarbij weinig inspanning van je lichaam gevraagd wordt. De houdingen worden soms wel tot 20 minuten aangehouden, zodat je van de ‘doe-modus’ naar de ‘zijn-modus’ kunt overschakelen. Op deze manier kan je je makkelijker overgeven aan ‘niets doen’ en wordt het parasympatische zenuwstelsel geactiveerd.

Door ademhalingsoefeningen, mindfulness en zachte houdingen waarbij het lichaam ondersteund wordt te combineren, kunnen we diep ontspannen en stimuleren we het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het luisteren naar je lichaam, zonder oordeel en met vriendelijke aandacht staat centraal.

Restorative yoga is meestal voor iedereen geschikt, maar vooral voor mensen met stress-gerelateerde klachten of veel onrust. Afhankelijk van welke aard, is restorative yoga zelfs geschikt voor mensen met een fysieke beperking of die herstellende zijn van een blessure, operatie of ziekte.

Enkele voordelen van restorative yoga:

* brengt het zenuwstelsel tot rust

* meer ontspanning en minder stress

* verbeter de ademhaling en geeft energie

* versterkt het immuunsysteem en helpt bij chronische vermoeidheid

* verlaagt de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel

* motiveert en geeft zelfvertrouwen

Vrouw doet yogahouding - Savasana - lijkhouding - dodemanshouding - tijdens yoga nidra

Yoga nidra

Yoga nidra betekent bewuste diepe psychische slaap (‘nidra’ betekent ‘slaap’). Het is een systematische methode om totale fysieke, mentale en psychische ontspanning teweeg te brengen, maar ook invloed heeft op energie niveau, op onze emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen.

Een diepe ontspanningstechniek die dieper gaat dan de slaap. Gedurende Yoga nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken in, want je geest blijft helder en alert. In deze toestand kunnen spanningen geleidelijk worden losgelaten; spierspanningen, emotionele spanningen en mentale spanningen.

Het doel van deze diepe ontspanningstechniek is niet alleen het ontspannen van lichaam en geest, maar ook het in balans brengen van gedachten en emoties. 

Yogra Nidra wordt liggend op de mat gedaan. Een zeer lange ontspanning en is voor iedereen toegankelijk.

Effecten van yoga nidra:

* Je hebt een aantal uren minder slaap nodig en het verbetert je slaappatroon.

* Verhoogt je concentratievermogen.

* Je ervaart innerlijke rust (vreugde, welbehagen, goed gevoel).

* Je ontspant je fysiologische en psychische systeem.

* Verwijdert en voorkomt klachten, zoals stress, hoge bloeddruk, astma, reuma, allergieën.

* Leidt tot dieper besef van de geest.

* Vermindert fysiologische blokkades zoals angsten en fobieën.

* Vergroot het zelfvertrouwen.

* Kan meditatief zijn.

* Stimuleert en vergroot het leerproces.

* Maakt sluimerende intelligentie wakker.

Vrouw doet yogahouding - Liggende Vlinder - Supta Baddha Konasana - restorative yoga variatie
 111 euro

Reserveer je plek voor de YogaRetreatDag!

 • Yoga met essentiële oliën
 • Pranayama (ademhalingsoefening)
 • Visuele meditatie voor je energiebalans
 • Etherische oliën: maak je eigen roller op basis van je emotionele behoefte
 • Restorative yoga
 • Yoga Nidra


Inclusief lunch, snacks, thee en je eigen roller met essentiële olie blend

Locatie: Hellevoetsluis (ZH)