Blauwe Lotus

Blauwe lotus

De blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is een bloem met mild psychoactieve eigenschappen die door verschillende vroege beschavingen als sacrament werd gezien, met name door de oude Egyptenaren. Maar ook door de Maya's, Grieken, Tibetanen + zo ver terug als het Alexandrische Rijk.

Deze bloem speelde toendertijd voor de Egyptenaren een belangrijke rol in zowel religieuze als sociale rituelen vanwege zijn intuïtieve, verjongings- en afrodisia-vermogen. Hij werd veel getoond in oude tempels van Egypte, op zijn pilaren, tronen, stenen altaren, papyrusrollen en de ceremoniële hoofdtooien van farao's. Zelfs in de tombe van Tutanchamon! De mama van koning Tut zou bedekt zijn geweest met deze bijzondere bloem.

De plant bevat psychoactieve alkaloïden die zorgen voor een mild verdovend effect.

Blauwe Lotus staat ook bekend als:

  • de bloem van Verlichting
  • de Heilige Lelie van de Nijl
  • een hele voorouderlijke bloem

Dit magische plantmedicijn werd meer dan 1500 jaar verborgen gehouden door de vroege kerk.

De moderne Egyptearen geloven dat de bloem creatie + wedergeboorte symboliseert.

Al 4.000 jaar geleden gebruikte de Australische traditionele Aboriginal geneeskunde de wortels, stengels en bloemen.

Blauwe Lotus wordt vaak beschouwd als een helend zenuwstelsel tonic (zenuwwijn)

Of het nu gaat om helder te dromen, meer ontspanging, of spirituele ceremonies, deze bedreigde plant wordt al duizenden jaren gebruikt in rituelen en ceremonies. Kortom, blauwe lotus gebruik je om hogere bewustzijnsniveaus te bereiken, contact te maken met het goddelijke of voor een betere gezondheid.

Blauwe lotus wordt gebruikt als slaaphulp en als angstverlichting. Het bevat nuciferine samen met aporphine die serotonine en dopamine receptoren activeren. Blauwe Lotus kan antioxidanteigenschappen hebben1. Het kan ook worden gebruikt om verbinding te maken met het Hogere, om hogere staten van bewustzijn, euforie en ontspanning te bereiken en om de bloedsomloop te bevorderen. Blauwe Lotus bevat vitamine B wat zorgt voor een betere gemoedstoestand en een algemeen welbevinden van lichaam en geest. Sommige mensen gebruiken Blauwe Lotus als anxiolyticum of pijnstiller, voor de behandeling van gastro-intestinale problemen (zoals diarree en dyspepsie), of voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Ook kunnen olie of zalven van de Blauwe Lotus op de huid aangebracht worden om ontstekingen of pijn te verlichten.

Reactie plaatsen