Ontspannen, tot rust komen

Wat is ademwerk / paranayama?

Ademwerk is een helingsmethode waarbij de adem bewust wordt toegepast om ongewenste levenspatronen te transformeren, onverwerkte ervaringen te verwerken en de levenskwaliteit te optimaliseren. 

Het gaat bij ademwerk om het bewust beïnvloeden van je ademhaling om een bepaald doel te bereiken. Dat kan emotionele verwerking zijn, maar ook beter slapen, verlichten van pijn, het loslaten van negatieve overtuigingen, minder stress ervaren, het optimaliseren van je levenskwaliteit of bewustzijnsverruiming.

Je ademhaling is een weerspiegeling van hoe je leeft en hoe je je voelt op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetische en spiritueel. Door ademwerk kun je meer in verbinding komen met jezelf en je ware essentie. 

Pranayama

Pranayama is een term uit het de yogatraditie (Sanskriet). Pranayama is een samenvoeging van twee woorden; Prana en Yama. Praṇa staat voor levenskracht of adem. Yama staat voor beheersing of controle. Ademen is leven, het is één van onze meest essentiële functies van het lichaam.

Reactie plaatsen