Wat ik deed aan zelfzorg en heling bij oud schouder-trauma
01 mei 2023 

Wat ik deed aan zelfzorg en heling bij oud schouder-trauma

Een tijdje gelden kwam er ineens weer een oud schouder-trauma opzetten. Ik had vreselijke last van mijn linker schouder, dus ik mocht zelf even flink in de vertraging. Een oud trauma van een val in een zwembad in een glijbaan in 2021 was opgekomen. Onderhuids was het al langere tijd aan de gang.

Door mijn achtergrond, kennis en ervaring weet ik natuurlijk dat de oorzaak van problemen op vijf verschillende gebieden kan plaatsvinden, namelijk fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Dit wordt een holistische benadering genoemd. Deze vijf gebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar het probleem of de onbalans ook ontstaat, op korte of lange termijn zal het zich ook uiten op de andere niveaus.

Door de holistische benadering was gelukkig de pijn na één maand al veel minder door alternatieve helingsmethodes. Ik zal er een aantal met je delen in dit blog:


Voeding & supplementen zoals kurkuma en gember

Uit verschillende bronnen heb ik vernomen dat kurkuma en gember goed zijn voor spieren en gewrichten. Dat ze allebei de gewrichten soepel houden, ontstekingsremmend werken op de gewrichten en het langzaam afbrokkelen van kraakbeen tegengaan.

Zelfmassage met etherische oliën

Veel etherische (of essentiële) oliën werken pijnstillend, ontstekingsremmende, circulatie-bevorderend en niet geheel onbelangrijk ontspannend. Want vergeet niet dat rust (niet alleen op fysiek niveau) veel doet op alle niveaus van je welbevinden. Daarom is massage ook altijd een goed idee.

Acupunctuur

Er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing [1] dat acupunctuur ondersteunend is bij veel klachten zoals schouderpijn, spanningsklachten, angst en nog veel meer andere klachten.

Reiki en soundhealing

Ik heb mezelf reiki/energetische healing en soundhealing met de stemvorken gegeven.

Rust en aandacht

Ik heb het vooral veel rust en aandacht gegeven, en zachte bewegingen om het wel soepel te houden.

Echo laten maken

Echo laten maken om eventuele beschadigingen aan pezen en spieren uit te sluiten.

Plantmedicijnweek of retreat

Ik had 'toevallig' ook een plantmedicijnweek gepland staan. Hier zette ik de intentie ontspanning en heling. Hier heb ik echt veel helingsmethodes weer ervaren, zoals:

  • een mooie magische bonbonreis met mooie inzichten
  • een truffelreis
  • een Kundalini awakeningsessie
  • transformationele en ontspannende ademsessies
  • een heerlijke kundalini yogales
  • cacaoceremonie
  • blauwe lotus ceremonie
  • soundhealing
  • gedanst, muziek gemaakt, en vooral een fijne tijd met gelijkgestemden ❤️

Wandelen

In de natuur zijn

Inner kind werk

Om het kleine kind te laten weten dat ze veilig is. Om oude stukken aan te gaan.

Intentie zetten en dankbaarheid

Mediteren / in het nu zijn / yoga nidra

Ademwerk[1] https://www.evidencebasedacupuncture.org/acupuncture-scientific-evidence/

Over de schrijver
Mijn missie is om jou te helpen groeien op het gebied van bewustzijn en zelfliefde, zodat je overbodige stress, angst, onzekerheid en zelfafwijzing achter je kunt laten. Dat doe ik door inspiratie, inzichten en oefeningen te delen via e-books, blogs, video’s, online programma's en andere evenementen en activiteiten.
Reactie plaatsen