Healing, gezondheid en spirituele groei
24 januari 2023 

Healing, gezondheid en spirituele groei

24 jan 2023

Ik ben lang geleden gestopt met analyseren of ik 'het beter deed' of dat het 'slechter ging' in mijn eigen healing, fysieke en emotionele gezondheid en spirituele groei. Het voelde namelijk niet ondersteunend omdat het me uit het 'nu' haalde in het groeiproces waar ik me in bevond. Het hield me tegen bewust te zijn van wat het van mij vroeg.

Het idee loslaten dat heling een bestemming is waar ik wanhopig naartoe probeer te bewegen, is iets dat een diep proces van overgave is.

In dit blog:

Marjolein dreadlocks en zonnetje in de rug

Echte heling

Want de echte genezing vereist een diep vertrouwen in het nu, een open acceptatie van wat het heden brengt, hoe uitdagend ook. Een nieuwsgierige, niet-oordelende verwelkoming van de ervaring die ik nu heb... vooral als het moeilijk is en een ervaring is waarvan ik het gevoel heb dat ik die niet wil hebben.

Dit kan een uitzonderlijke uitdaging zijn als er veel ongemak in het lichaam, fysieke ongemakken en emotionele/mentale onrust is.

Kan ik elke dag wakker worden en ja zeggen tegen wat is?

Kan ik ook ‘ja’ zeggen tegen de zwaarte?

Kan ik de moeilijke dagen verwelkomen met dezelfde liefde en openheid als de goede dagen?

Ik begin te begrijpen, niet alleen met mijn mind maar ook op cellulair niveau, dat ik niet langer ziekte wil bestrijden, maar ervoor kies om het leven in mij te voeden.


Voeden in plaats van bestrijden

Voeden in plaats van bestrijden, waardoor de ziekte, blokkade of uitdaging vanzelf oplost. Om mijn focus te verleggen van alle dingen die 'fout' zijn in mij, om me in plaats daarvan te concentreren op dat wat de levendigheid van mij innerlijk, mijn essentie, de inspiratie van mijn hart en de ware vreugdevolle aard van mijn ziel voedt en ondersteunt.

Door het leven en de vitaliteit in mij te voeden, is er minder ruimte voor ziekteverwekkers, het verhaal van ziekte krimpt en wordt vervangen door een geweldige kans en uitnodiging om in meer levendigheid te stappen.

Ik heb het niet over het ontkennen of negeren van dat wat gezien, gevoeld en gehoord mag worden. Want alles mag er zijn. Ik heb het over de flexibiliteit van en intelligentie van ons lichaam. Door liefdevolle aandacht te geven aan ALLES dat gevoeld wilt worden. Het te voeden met levensenergie. Zodat het erna losgelaten, getransformeerd en geheeld kan worden.

Dit is heling

Ik ben ook zo dankbaar dat ik begin te voelen hoe mijn zachte ritme me veel voeding geeft en mijn energie stabiliseert. Ik voel echt dat de vruchten van mijn innerlijke werk tot bloei komen. Dit is wat heling / genezing is. Ik weet zeker dat 'het pad' een leven lang is, maar voorlopig voel ik mezelf weer tot leven komen, zoals de lente die diep in de winteraarde roert.

Verandering van koers. Het voelt opwindend en minder eng, omdat mijn lichaam me laat zien hoe ik mijn krachten op de juiste manier kan inzetten.

Als ik chaos in mijn hoofd hebt of in een verwarrende energie zit, helpen deze vragen mij weer naar meer helderheid, rust en ruimte:

  • Waar wil ik heen?
  • Waar wordt ik gelukkig van?
  • Wat heeft de grootste impact in het helen van de mensheid?
  • Hoe kan ik mijn krachten op de juiste manier inzetten?

Die laatste twee zijn belangrijk voor een Reflector begreep ik van Human Design specialist Jacqueline Schols. Een reflector staat bekend voor het helen van de community als ze hun krachten op de juiste manier inzetten.


Over de schrijver
Mijn missie is om jou te helpen groeien op het gebied van bewustzijn en zelfliefde, zodat je overbodige stress, angst, onzekerheid en zelfafwijzing achter je kunt laten. Dat doe ik door inspiratie, inzichten en oefeningen te delen via e-books, blogs, video’s, online programma's en andere evenementen en activiteiten.
Reactie plaatsen