Bijzondere dag 1 augustus: Dag vanPachamama & Lammas
01 augustus 2023 

Bijzondere dag 1 augustus: Dag vanPachamama & Lammas

Wist je dat het vandaag (1 augustus 2023) een bijzondere dag is?

Het is namelijk de Dag van Pachamama (moeder aarde), en het Keltische oogstfeest Lughnasadh (Lammas) en in 2023 was het ook nog eens Volle Maan om 20.31 uur en wel een supermaan (offermaan).

Een dag van dankbaarheid en loslaten. Een goed moment om stil te staan bij je jezelf, hoe je je voelt, je intenties, wat je wilt loslaten. Waar ben jij klaar mee?

Lees verder wat je zelf kunt doen tijdens deze dag.


Dag van Pachamama

Moeder Aarde is de populaire naam voor Pachamama, de belangrijkste godheid die in het Andesgebied wordt vereerd. Omdat zij de natuur zelf en het universele archetype van de moeder belichaamt, beschermt zij degenen die onder haar hoede staan en zorgt zij voor voedsel en goede oogsten, evenals de gave van het leven zelf.

Tegenwoordig vindt de belangrijkste moderne viering van Pachamama plaats op haar dag, 1 augustus. In het Andesgebergte is het gebruikelijk om een toost uit te brengen op Pachamama.

In sommige streken is het gebruikelijk om dagelijks een offerritueel uit te voeren om Moeder Aarde te danken voor de gaven van de oogst.

Bij sommige offers of rituelen wordt er voedsel of snoepgoed in de grond achtergelaten of begraven zodat de godin ze kan ontvangen. Ook word er wierrook gebrand.

Met de Dag van Pachamama danken en eren we dus de aarde. Wat kun of wil je terug geven aan of doen voor de aarde?


Lammas of Lughnasadh

Lammas is het eerste Keltische oogstfeest. Het draait bij dit feest niet alleen maar om nemen of ontvangen. Symbolisch zou je kunnen nadenken over het offer dat je moet brengen om te kunnen oogsten; net zoals de zonnegod zich opoffert voor het land, waardoor de zonnekracht minder wordt en het graan niet overrijp zal worden.

Door op te schrijven welk offer je wilt brengen voor jouw persoonlijke oogst, en daarna het briefje aan het vuur te offeren, zet je transformatiekracht in gang. Dus offer iets als jij wil of gaat oogsten, want wat je uitstuurt aan energie zal in meervoud bij je terugkomen.


Volle (super)maan

1 augustus 2023 om 20.31 was het ook nog eens volle maan. Deze maan noemen ze ook wel supermaan (of offermaan). De maan lijkt dan extra groot en staat dichterbij de aarde. Hierdoor kan de energie intenser zijn dan dat je gewend bent van een volle maan. Of je merkt er helemaal niks van, dat kan ook.

Tijdens volle maan mag je alles loslaten wat je niet meer met je mee wil dragen. Hier kan je mooie rituelen en meditaties voor doen. Schrijf bijvoorbeeld op wat je niet meer dient en verbrand of begraaf vervolgens het briefje.


Moment voor jezelf

Maak er vandaag of rond deze tijd een momentje voor jezelf van. Dit kun je doen:

  • Mediteer
  • Trek een inspiratiekaartje
  • Schrijf in een journal (hoe voel je je, kijk terug en vooruit, wat dient je niet meer, wat wil je loslaten, waar ben je dankbaar voor)
  • Ga naar buiten, verbind met moeder aarde
  • Wees dankbaar (bijvoorbeeld voor Moeder Aarde die jou draagt ❤️)


Wil je wat inspiratie?

Op het Lichter Leven Platform vind je meditaties en hypnoses om bijvoorbeeld negatieve emoties los te laten of om meer liefde en dankbaarheid toe te laten.

Met de Miracle Morning Routine ga je in je eigen tempo aan de slag met intenties, dankbaarheid en affirmaties.

Mocht je wat dieper in jezelf willen duiken, dan is individuele coaching en therapie (ademwerk / hypnotherapie / soundhealing / energetische healing) wellicht een goed idee.

Ik wens je een mooie bijzondere dag!

Liefs,

Marjolein

Over de schrijver
Mijn missie is om jou te helpen groeien op het gebied van bewustzijn en zelfliefde, zodat je overbodige stress, angst, onzekerheid en zelfafwijzing achter je kunt laten. Dat doe ik door inspiratie, inzichten en oefeningen te delen via e-books, blogs, video’s, online programma's en andere evenementen en activiteiten.
Reactie plaatsen