Is jouw energieniveau laag en blijf je toch maar doorgaan?
28 februari 2023 
in Stress

Is jouw energieniveau laag en blijf je toch maar doorgaan?

Wil je gewoon even ZIJN, je hoofd leegmaken, even opladen, ontspannen en energie opdoen?

Dan heb ik wat inspiratie voor je hoe je dit kunt doen.

  • Want zet jij je eigen behoeften en verlangens vaak op de achtergrond?
  • Is jouw energieniveau laag en blijf je toch maar doorgaan?

Lieve jij, trek je terug. Pak je rust.

Kom weer eventjes terug bij jezelf.

Nieuwe energie opdoen is ontzettend belangrijk.

En dat lukt helaas niet als je de focus houdt op de ander en de aandacht en zorg die hij of zij nodig lijkt te hebben.

In dit blog:


Ontdek wat jou energie geeft

Wat voedt jou? Waar heb je behoefte aan? Wat geeft je energie?

Is het bewegen? Mediteren? Yoga Nidra? Hypnose? De natuur in? Lezen? Tuinieren? (Mandala) tekenen? Puzzelen? Dansen? Zingen? Muziek luisteren (soundhealing)? Uitje met het gezin of vrienden? Dagje sauna? Massage?

Waar krijg jij energie van?

Wat het ook is, wat jij fijn vindt om weer energie op te doen, op te laden, dat is jouw medicijn.

En het mooie is, zodra jij weer meer energie hebt, krijgt jouw omgeving hier ook weer wat van mee. Belangrijk is om dan naar jezelf kijken en te onderzoeken wat je NU nodig hebt.

Nieuwe energie opdoen, je bewustzijn vergroten of gewoon lekker ontspannen. Spirituele beoefening, oftewel terug naar jezelf gaan, kan ervoor zorgen dat je weer helemaal oplaad.

Er zijn veel fijne methodes die je kunt ervaren om jezelf op te laden. Ze helpen je om weer terug in je natuur te komen en innerlijke rust te bereiken, zodat je weer volop in je energie komt te staan. Hieronder zal ik wat voorbeelden geven over wat je kunt doen om jezelf op te laden.

Cacao-ceremonie

Door je te verbinden met de spirit van de cacao, opent je hart en begeleid je liefdevol op jouw (innerlijke) reis, jouw levenspad of geeft je inzichten.

Lees meer

Ademwerk

Er zijn heel veel verschillende soorten ademwerk en ademhalingsoefeningen.  Je hebt ademwerk om te reinigen, tot rust te komen, juist te activeren en zelf transformationeel ademwerk om trauma's te helen. De verbonden ademhaling geeft bijvoorbeeld je gezondheid een boost, diep te ontspannen en kan je ook helpen om onbewust vastgezette onverwerkte blokkades en emoties los te laten.

Lees meer

Klankhealing / soundhealing

Klank- of soundhealing is een oeroude manier van heling voor je mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Klank is trilling en trilling raakt elk deel van je lichaam. Dit betekent dat je klank niet alleen met je oren waarneemt, maar met elke cel in je lichaam. Ook diep opgeslagen emoties kunnen zo bereikt worden.

Ook komen de hersengolven door de trillingen in een andere frequentie dan normaal. Je ervaart daardoor een diepe ontspannen staat, de levensenergie gaat stromen, afvalstoffen worden verwijderd en je bewustzijn verruimt. Gedachten komen tot rust. Je hart opent zich. Ladingen, weerstand en angst worden losgelaten.

Lees meer

De natuur in & (stilte)wandeling

Adem de geuren van het bos, de duinen of de zee in. In de natuur kan je je verbinden met je eigen natuur. De buitenlucht en het bewegen, maar ook het liefdevol samenzijn met elkaar doet je gezondheid goed, je immuunsysteem verbetert, je voelt je krachtiger en vitaler.

Lees meer

Koudetraining / winterzwemmen

Koudetraining geeft je lichaam, geest en ziel  stimulans en balans waar dit nodig is. Door je lichaam af en toe bloot te stellen aan oncomfort of uitdaging, wordt je weerbaarder in stresssituaties.

Lees meer

Yoga nidra

Yoga nidra, een prachtige yogavorm waarbij je naar een diepe staat van ontspanning wordt begeleid. Hier mag je alles even los laten. Om meer ontspanning toe te laten. In je lichaam, je adem, je mind.

Lees meer


Wil je deze mooie helingsmethodes ervaring, doe dan eens mee met de Breath & Nature Retreatdag of kijk naar ander activiteiten:Over de schrijver
Mijn missie is om jou te helpen groeien op het gebied van bewustzijn en zelfliefde, zodat je overbodige stress, angst, onzekerheid en zelfafwijzing achter je kunt laten. Dat doe ik door inspiratie, inzichten en oefeningen te delen via e-books, blogs, video’s, online programma's en andere evenementen en activiteiten.
Reactie plaatsen